Il Nostro Ristorante

Spacious and welcoming, with a large fireplace to char-grill meat on and the wood oven for pizzas, the restaurant looks towards the sea, receiving its breeze. 

The wide outdoor veranda, covered and heated to be enjoyed also during the winter, is the ideal place to take refreshment in the shade during the hot summer days.

The traditional and typical dishes are the product of our trusted collaborators who skilfully transform the raw materials into tasty food under the the careful and loving eye of “mamma Gabriella”, the creator of the tastes and aromas of the dishes.

Starters

Local cured meats and cheese, grilled and baked organic vegetables from the farm (or in oil), salmì and bruschette are the ingredients of our starters.

First course

Our homemade pasta offers a wide choice of fettuccine, pappardelle, potato gnocchi, hunter’s crepes and Maremma ravioli, to be dressed with vegetarian sauces (ferlenghi or porcini mushrooms, asparagus, courgettes flowers and courgettes) or sauces inspired by our tradition such as beef, boar, hare or goose ragù.

Mains

The farm products dominate the mains: lambs, piglets, rabbits, chickens, veal to be tasted roasted, “alla cacciatora” or char-grilled with the vegetables from our farm as side dishes.

Desserts

Prepared to satisfy all palates, the house sweet is the feather in our cap: “Nonna Elisabetta’s” speciality, one of its kind and the jewel in the crown of the agriturismo.

Pizza

“Fron kneading to cooking”, this is Pierluigi’s job during dinner, removing from the oven pizzas both simple and rich in ingredients, always inspired by the Maremma tradition.

Gli antipasti

Salumi e formaggi locali, ortaggi biologici dell’azienda gratinati al forno o sott’olio, salmì e bruschette, sono gli ingredienti dei nostri antipasti.

I primi piatti

Solo di pasta tirata a mano o “fatta in casa”, offrono ampia scelta tra fettuccine, pappardelle, gnocchi di patate, crepes del cacciatore e ravioli maremmani, da associare a condimenti vegetariani (funghi porcini o ferlenghi, asparagi, fiori di zucca e zucchine) o a sughi ispirati alla nostra tradizione quali ragù di manzo, cinghiale, lepre, anatra.

 I secondi

La produzione dell’azienda entra di prepotenza nella preparazione dei secondi piatti: agnelli, maialini, conigli, polli, vitella, da assaporare al forno, alla cacciatora o alla brace e magari accompagnati dai contorni della nostra terra.

I dolci

Studiati per accontentare tutti i palati, hanno come fiore all’occhiello il dolce della casa, una specialità di “Nonna Elisabetta” unica nel suo genere e vanto dell’agriturismo.

La pizza

“Dall’impasto alla cottura”, questo è il compito di Pierluigi che, durante la cena, sforna pizze semplici o ricche di ingredienti, sempre nel rispetto delle tradizioni maremmane.

 
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